Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Uutinen Hallitus tunnustelee nopealla aikataululla mahdollisuutta neuvotteluihin Suomen työmarkkinamallista

Hallitus tunnustelee nopealla aikataululla mahdollisuutta neuvotteluihin Suomen työmarkkinamallista

Pääministeri Petteri Orpo on pyytänyt valtiosihteeri Mika Nykästä käymään työmarkkinajärjestöjen kanssa nopealla tahdilla keskustelut siitä, voivatko ne aloittaa kaksikantaiset neuvottelut kansantaloutta ja työllisyyttä vahvistavasta Suomen työmarkkinamallista. Tunnusteluihin osallistuvat samat järjestöt, jotka käynnistivät viime marraskuun lopulla keskustelut vientivetoisen työmarkkinamallin kehittämisestä. 

Pääministeri Orpo sekö työministeri Arto Satonen ovat kertoneet pitävänsä kaksikantaista neuvottelua parempana kuin hallitusohjelmakirjausta työmarkkinamallista. Hallitus odottaa ratkaisua uudesta mallista kevään aikana.

– Teknologiateollisuuden työnantajat on valmis käymään keskusteluita mahdollisten neuvotteluiden aloittamiseksi. Olennaista on, että keskusteluissa ovat mukana myös SAK:laiset liitot. Ilman heitä Suomen työmarkkinamallia ei voi rakentaa, sanoo Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

Lue koko uutinen Teknologiateollisuuden työnantajien sivuilta.