Siirry sisältöön
Etusivu Tietopankki Työelämä Osaajat ja vetovoima

Osaajat ja vetovoima

Teknologiateollisuus ry:n tavoitteena on varmistaa osaajien saatavuus ja osaamisen laatu teknologia-aloilla.

Teknologiateollisuuden vetovoimatyön tavoitteena on tuoda esiin teknologia-alan monipuolisia mahdollisuuksia opiskelu- ja työpaikkana, erityisesti nuorille. Suomalaiset teknologiayritykset tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa monipuolista osaamista ja parhaat osaajat.

Päivitetty 16.07.2024 klo 13:06
Nuoret iloiset naiset tutkivat kännykkää.

Ajankohtaista: TeknoKesä 2024 on jälleen käynnissä!

Teknologiateollisuuden yritysten kesän 2024 työpaikkailmoituskampanja on jälleen käynnissä. Kesätyöpaikkailmoitukset löytyvät nyt kootusti Duunitorin TeknoKesä-sivustolta. Tervetuloa mukaan!

Vetovoima

Vetovoima – MyTech ®

Teknologiateollisuuden vetovoimatyössä nostetaan esiin teknologia-alan monipuolisia mahdollisuuksia ala- ja uravalintana.

Vetovoimatyö on yhteistyötä, jossa mukana ovat alan yritykset, oppilaitokset sekä he, joiden tulevaisuus voi olla teknologia-alalla.

osaajatarve

Teknologia-alan osaajatarve

Teknologiateollisuus tarvitsee 10 vuoden sisällä 130 000 uutta osaajaa, noin 13 000 vuosittain.

Osaajapula muodostaa sekä haasteen että mahdollisuuden alan yrityksille – yhdessä voimme kohdata tämän haasteen ja luoda kestäviä ratkaisuja kasvun ja innovaatioiden tueksi.

työelämäyhteistyö

Yritykset <3 korkeakoulut

Olemme kehittäneet yritysten ja korkeakoulujen kumppanuusmallin, joka on suunniteltu madaltamaan yritysten kynnystä aloittaa yhteistyö oppilaitosten kanssa.

Malli tarjoaa yrityksille selkeän rakenteen ja työkalut, joilla he voivat rakentaa ja kehittää kumppanuuksia korkeakoulujen kanssa.

osaajatarve

Kansainvälisten osaajien rekrytointi

Monessa suomalaisessa yrityksessä on tunnistettu tarve kansainvälisten osaajien palkkaamiseen, sillä monimuotoinen ja osaava työvoima on avain menestykseen globaalissa kilpailuympäristössä.

Yhteystiedot

Lisätietoja: