Siirry sisältöön

Liity Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi

Päivitetty 02.04.2024 klo 12:13

Työehdot ja jäsenyys

Yrityksen valitsema työehtomalli ratkaisee sen, minkälaisen jäsenyyden se tarvitsee. Mikäli yritys on epävarma sopivasta työehtomallista, kannattaa sen aluksi hakea vain Teknologiateollisuus ry:n jäsenyyttä. Tällöin se pääsee jäsenpalvelujen piiriin ja asiantuntijamme tukevat sopivimman työehtomallin valinnassa.

Liity Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi

Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi voivat hakea työantajayritykset, jotka toimivat joko kone- ja metallituoteteollisuudessa, elektroniikka- ja sähköteollisuudessa, tietotekniikka-alalla, suunnittelu- ja konsultointialalla tai metallien jalostusalalla Suomessa.

Jäsenhakemukset ratkaisee Teknologiateollisuus ry:n hallitus, joka kokoontuu 4 kertaa vuodessa. Jäsenyys on y-tunnuskohtainen.
Lue Teknologiateollisuus ry:n säännöt ennen hakemuksen lähettämistä.
Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi hyväksytyt tulevat samalla myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäseniksi.
Tutustu EK:n sääntöihin

Hakemuksessa kysyttävät pakolliset tiedot

 • Yrityksen Y-tunnus ja virallinen nimi
 • Nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön sähköpostiosoite, jotta hakemus voidaan lähettää sähköisesti allekirjoitettavaksi tälle henkilölle.
 • Hakemuksen lähettäjän sähköpostiosoite. Allekirjoitettu hakemus lähetetään annettuun osoitteeseen, kun hakemuksen käsittely Teknologiateollisuudessa alkaa
 • Yrityksen perustiedot ja osoitteet, myös laskutusosoite
 • Yrityksen toimiala, joka on jokin näistä teknologiateollisuuden päätoimialoista: elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi, tai tietotekniikan palveluala.
 • Henkilöstömäärä ja liikevaihto tuoreimmasta tilinpäätöksestä tai arvio niistä, jos tilinpäätöstä ei vielä ole
 • Yrityksen toimitusjohtajan tai vastaavan henkilön yhteystiedot, myös puhelinnumero
 • Jäsenyyden yhteyshenkilön yhteystiedot, myös puhelinnumero

Varaathan tiedot valmiiksi ennen hakemuksen täyttöä. Selainistunto vanhenee puolen tunnin jälkeen.

Hakemusprosessi

Hakemuksen käsittely alkaa hakemuksen allekirjoituksen jälkeen. Saatte jäsenhakemuksen allekirjoituksen onnistumisen jälkeen jäsenhallinnolta viestin, joka sisältää teidän oman kopionne allekirjoitetusta hakemuksesta.

Hakemuksen tulee olla käsiteltävänämme noin kolme viikkoa ennen asiasta päättävää hallituksen kokousta, jotta asiantuntijamme ehtivät järjestämään kanssanne 1-1,5 tunnin tapaamisen ennen kokouskäsittelyä.

Hakemuksen allekirjoittaminen

Hakemuksen voi allekirjoittaa ainoastaan yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Tunnistautumisessa käytetään suomalaisia pankkitunnuksia. Hakemuksen allekirjoittajan nimenkirjoitusoikeus tarkistetaan kaupparekisteristä sähköisen allekirjoitusprosessin aikana.

Jos allekirjoittajia on kaksi, täytä hakemukseen heistä ensimmäisen sähköpostiosoite. Allekirjoitusprosessi lähettää ensimmäisen allekirjoituskutsun. Kun allekirjoitus on hyväksytty, saa ensimmäinen allekirjoittaja siitä vahvistuksen sekä pyynnön välittää hänelle lähetetty sähköposti yrityksen toiselle nimenkirjoittajalle. Allekirjoitusprosessi lähettää uuden viestin, kun molemmat allekirjoitukset on hyväksytty.

Jos nimenkirjoitusoikeutta ei ole mahdollista vahvistaa sähköisesti, täytä hakemus sähköisesti ja ole sen jälkeen yhteydessä Teknologiateollisuus ry:n jäsenhallintoon jasenasiat@teknologiateollisuus.fi.

Hakemuksen ratkaiseminen ja jäsenyyden alkaminen

Jäsenhakemuksen käsittelyn yhteydessä jäsenyyttä hakevan yrityksen osalta arvioidaan seuraavia kriteerejä:

 • Yrityksellä on toimintaa yhdellä tai useammalla Teknologiateollisuuden päätoimialla. Yrityksen oma toiminta on toimialalle kuuluvaa toimintaa. Se, että yrityksen asiakkaat toimivat Teknologiateollisuuden alalla, ei vielä riitä.
 • Yritys työllistää henkilöitä Suomessa. Yritys itse toimii työnantajana vähintään kahdelle työntekijälle. Ainoastaan vuokratyöntekijöitä käyttävä yritys ei ole työnantaja.
 • Yritys huolehtii yhteiskunnallisista velvoitteistaan. Yritys toimii yhteiskuntavastuullisesti. Esimerkiksi maksaa veronsa, noudattaa lakeja, huolehtii työntekijöistään ja ympäristöstä.
 • Yritys on valmis sitoutumaan Teknologiateollisuus ry:n sääntöihin ja hallinnon päätöksiin

Hallituksen kokousaikataulu 2024

27.8.2024

9.10.2024

Hakemuksen lähettäminen ja käsittely

Ilmoitamme hallituksen tekemistä päätöksistä sähköpostitse noin viikon sisällä kokouksesta.
Jäseneksi hyväksytyn yrityksen jäsenyys alkaa siitä päivästä, jolloin hakemus on hyväksytty hallituksen kokouksessa. Jäsenmaksun laskenta alkaa seuraavan kuukauden ensimmäisenä päivänä.

Lisätietoja jäsenyydestä ja jäsenpalveluista antavat Teknologiateollisuuden aluepäälliköt.

Jäsenyyden hallinnollisissa asioissa ja jäsenyyden eri vaiheissa (liittyminen, eroaminen, vuositietojen toimittaminen, jäsenmaksut) auttaa jäsenhallintomme: jasenasiat@teknologiateollisuus.fi