Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Tapahtumat ja koulutukset Teknologiateollisuuden vähähiilisyystiekartan julkistamistilaisuus 5.6.2024

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

-

Sijainti

Teknologiateollisuus ry, Auditorio
Eteläranta 10, 00130 Helsinki

Näytä sijainti kartalla

Teknologiateollisuuden vähähiilisyystiekartan julkistamistilaisuus 5.6.2024

Tapahtuman tiedot

Ajankohta

-

Sijainti

Teknologiateollisuus ry, Auditorio
Eteläranta 10, 00130 Helsinki

Näytä sijainti kartalla

Lämpimästi tervetuloa Teknologiateollisuuden vähähiilisyystiekartan julkistamistilaisuuteen

Keynote-puheenvuoron pitää ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.
Tiekarttatyön esittelee yhdessä Teknologiateollisuuden kanssa Gaia Consulting.

Suomen ilmastotavoitteet asettavat raamit sille, että maamme tulee olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tämä edellyttää päästöjen merkittävää vähentämistä nykyisestä tasosta, jonka jälkeenkin tavoitteena on edelleen pienentää hiilijalanjälkeä sekä kasvattaa ilmastokädenjälkeä.

Työ- ja elinkeinoministeriön vuonna 2020 alulle panemat toimialakohtaiset vähähiilisyystiekartat ovat toimineet tärkeänä työkaluna Suomen kestävän kasvun ohjelman laadinnassa, ja ne ovat herättäneet kansainvälistä kiinnostusta. Viime vuosina toiminta- ja investointiympäristössä on kuitenkin tapahtunut merkittäviä muutoksia.

Teknologiateollisuus käynnisti työ- ja elinkeinoministeriön ohjeistuksen mukaisesti työn teknologiateollisuuden toimialan vähähiilisyystiekartan päästölaskenta ja –vähennyspolkujen tarkastelulle sekä laajensi tarkastelun kattamaan toimialan epäsuoria päästöjä. Tiekartassa kuvataan teknologiateollisuuden kytköstä vetytalouteen sekä toimialan mahdollisuuksia kehittää älykkään energiajärjestelmän kyvykkyyksiä. Tämän lisäksi työssä kartoitettiin teknologiateollisuuden kädenjälki- ja vientipotentiaalia.

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Teknologiateollisuuden toimintaympäristön alalla tunnistettuja muutoksia ja niiden vaikutuksia vähähiilisyyspolun toteutumiseksi.

Lisätietoja