Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Uutinen Teknologiateollisuuden jäsenyritys, hae rahoitusta tekoälyn hyödyntämiseen ja käyttöönottoon

Teknologiateollisuuden jäsenyritys, hae rahoitusta tekoälyn hyödyntämiseen ja käyttöönottoon

Teknologiateollisuuden jäsenyritykset voivat nyt hakea tekoälyhankkeisiinsa siemenrahoitusta. Siemenrahoitus on osa Teknologiateollisuus ry:n marraskuussa 2023 päättämää kymmenen miljoonan euron investointia tekoälyn hyödyntämisen vauhdittamiseen Suomessa.

Investoinnista 2,8 miljoonaa euroa kohdistuu Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritysten ja näiden ryhmittymien tekoälyyn liittyville kehittämis- ja käyttöönottohankkeille siemenrahoituksena.

Yhden yrityksen saama rahoitus on enintään 15 prosenttia yritykselle hankkeesta koituneista hyväksyttävistä kustannuksista, kuitenkin korkeintaan 50 000 euroa per hanke. 

Siemenrahoituksen tarkoituksena on kiihdyttää tekoälyratkaisujen kehitystä ja käyttöönottoa teknologiateollisuuden toimialojen yrityksissä, kannustaa yrityksiä tekoälyinvestointeihin ja näin vahvistaa Suomen talouden pitkän aikavälin kestävän kasvun edellytyksiä. 

Teknologiateollisuus ry myöntää siemenrahoitusavustusta kolmen vuoden ajan aloituksesta tai niin kauan kuin tähän varatut varat riittävät. 

Lue lisää ja tee rahoitushakemus täällä.

Osallistu online-tietoiskuun rahoitusinstrumenteista 12.3.

Järjestämme tietoiskun yritysten siemenrahoituksesta ja muista tekoälyinvestoinnin mahdollisuuksista 12.3. Ilmoittaudu mukaan täällä. Tietoisku tallennetaan.

Rahoitushaku kansainvälisten huippuosaajien rekrytointiin yritysten ja yliopistojen yhteistutkimukseen avautuu viikon 10 aikana. Opiskelijoille suunnattu stipendihaku tekoälyaiheisten maisteri-, DI- ja YAMK-lopputöiden tekemiseen jäsenyrityksissä avautuu myös lähiaikoina. Voit seurata hankkeiden etenemistä täältä.

Yritysvetoinen tekoälyverkosto AI Finland käynnistymässä

Tekoälyverkoston tavoitteena on lisätä tekoälyn käyttöönottoa ja kehittämistä suomalaisissa yrityksissä ja muissa organisaatioissa. Verkostossa voidaan esimerkiksi neuvoa datan keräyksessä, esitellä tekoälyn käyttötapauksia sekä jakaa uusinta tietoa ja osaamista.

Verkostoon toivotaan liittyvän niin palveluntarjoajia kuin tekoälyä hyödyntäviä tahoja. Pyrkimyksenä on tehdä laaja-alaisesti yhteistyötä myös Business Finlandin ja tutkimustoimijoiden kanssa sekä käynnistää yhteisiä hankkeita. Verkoston johtajaksi valittu Karoliina Partanen aloittaa tehtävässä 25.3.

Lisätietoja

Tekoälyinvestointi: Matti Mannonen, 040 544 7047
AI Finland -verkosto: Ville Peltola 040 553 9941, 25.3. alkaen Karoliina Partanen 040 823 7434
Käytännön kysymykset rahoitusinstrumenteista: AI@teknologiateollisuus.fi

Tekoälyhankkeen verkkosivut

Lisätietoja