Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Uutinen Teknologiateollisuuteen uusi ilmoitus massiivisesta poliittisesta lakosta

Teknologiateollisuuteen uusi ilmoitus massiivisesta poliittisesta lakosta

Teknologiateollisuuteen uusi ilmoitus massiivisesta poliittisesta lakosta

Teollisuusliitto ja AKT ovat ilmoittaneet 6. maaliskuuta jälleen uusista, aiempaa massiivisemmista poliittisista lakoista, jotka koskevat muun muassa teknologiateollisuutta 11.–24. maaliskuuta. Lakon piirissä on teollisuudessa yli 4 000 työntekijää ja vientisatamat suljetaan kahdeksi viikoksi.

Teollisuusliitto ja Sähköliitto ovat ilmoittaneet 6.3. uusista, laajoista poliittisista lakoista, jotka kohdistuvat useille teollisuuden toimialoille. Työnseisaukset kestävät kaksi viikkoa ja ne toteutetaan 11.–24.3. Lisäksi Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on ilmoittanut poliittisesta lakosta 11.–24. maaliskuuta. Lakossa ovat käytännössä kaikki Suomen satamien satamaoperaattorit, joten lakko on valtakunnallinen.

Ammattiliitot vastustavat toimillaan maan hallituksen sosiaaliturva- ja työmarkkinauudistuksia.

– Yrityksissä on muutosneuvotteluita, lomautuksia ja jo irtisanomisia päällä, ja tilanne on vaikea tilausten ja kysynnän heikkenemisen vuoksi. Jokainen uusi lakkotoimi synkentää yritysten ja työllisyyden näkymiä entisestään. Aina kun viennin toimintaa ehdoin tahdoin heikennetään, on viimesijainen kärsijä suomalainen työntekijä, sanoo Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

Lakko koskee 11.–24. maaliskuuta seuraavia Teknologiateollisuuden jäsenyrityksiä:

Myös Sähköliitto on ilmoittanut samaan aikaan järjestettävästä poliittisesta työnseisauksesta. Lakko koskee sähköliittolaisia, jotka työskentelevät yllä mainittujen toimipaikkojen palveluksessa tai kyseisillä työpaikoilla työskentelevien alihankkijoiden palveluksessa.

Lisätietoja muista ammattiliittojen työtaistelutoimista täältä.

Tarkemmat toimintaohjeet poliittisiin työtaisteluihin liittyen löydät työsuhdepalvelustamme osoitteesta tyosuhdepalvelu.fi.

Kuva: Liisa Takala

LISÄÄ AIHEESTA:

Vientiliitot: Massiivinen lakko vientiteollisuuteen vakava uhka Suomen taloudelle – Satamien pitäminen panttivankina vahvistaa tarvetta poliittisten lakkojen rajoittamiselle

Minna Helle: Työmarkkinoiden tilannekuva