Siirry sisältöön
Etusivu Jäsenyys Yritysjärjestelyt ja eroaminen

Yritysjärjestelyt ja eroaminen

Päivitetty 31.01.2024 klo 13:35

Ilmoita yritysjärjestelyistä

Teknologiateollisuus ry:n sääntöjen mukaisesti (5 §) jäsenen on ilmoitettava yhdistykselle yrityksensä, liiketoimintansa tai toimipaikkansa luovutuksesta, sulautumisesta tai jakamisesta yhtiömuotoisiin yksiköihin.

Uuden jäsenen jäsenmaksua määrättäessä otetaan huomioon sulautuneelle tai jakautuneelle yritykselle samalle vuodelle aikaisemmin määrätty jäsenmaksu.

Ilmoita yritysjärjestelyistä sähköpostitse jäsenhallinnolle tai jäsenportaalimme kautta. Jäsenportaalissa yrityksen perustietojen muokkausoikeudet ovat jäsenyyden yhteyshenkilöllä. Yhteyshenkilöitä hallinnoi Teknologiateollisuuden jäsenhallinto (jasenasiat@teknologiateollisuus.fi). Yhteyshenkilöitä voi olla useita.

Eroilmoitukset

Teknologiateollisuus ry

  • Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti (6 §) jäsen eroaa liitosta ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai ilmoittamalla eroamisesta liittokokouksen pöytäkirjaan.
  • Jäsenyys päättyy irtisanomisilmoitusta kuuden kuukauden kuluttua lähinnä seuraavan tammi- tai heinäkuun 1. päivänä.
  • Jäsenyys päättyy myös jos yritys luopuu jäsenyyden perustana olevasta toiminnastaan (esim. liiketoimintakauppa tai yritysjärjestely jossa y-tunnus vaihtuu)
  • Konkurssiin joutuneiden yritysten jäsenyys päättyy konkurssipäivään.
  • Hallitus voi erottaa tai evätä pääsyn työryhmiin, valiokuntiin ja toimielimiin jäseneltä, joka laiminlyö maksunsa yhdistykselle tai joutuu Suomen, EU:n tai Yhdysvaltojen pakotelistalle.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry

  • Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti jäsenyys päättyy yhden (1) kuukauden kuluttua ilmoituspäivästä, ellei hallitus tapauskohtaisesti päätä tätä lyhyemmästä päättymisajasta.
  • Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n jäsenyys päättyy myös silloin, kun yrityksen jäsenyys Teknologiateollisuus ry:ssä on päättynyt.
  • Yhdistyksen hallitus voi erottaa maksunsa laiminlyöneen jäsenen.
  • Yhdistyksen hallitus voi erottaa jäsenen, joka toiminnallaan vahingoittaa yhdistyksen etuja. Jäsenelle varataan tilaisuus tulla kuulluksi, ennen erottamista koskevan päätöksen tekoa.
  • Eroilmoituksen Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n jäsenyydestä voi helpoiten hoitaa siten, että yrityksen toimitusjohtaja lähettää vapaamuotoisen ilmoituksen erosta sähköpostitse jäsenhallintoomme. Eroilmoituksen voi lähettää myös joku muu yrityksen henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus.

Jäsenhallinnon sähköpostiosoite: jasenasiat@teknologiateollisuus.fi