Siirry sisältöön
Etusivu Toimialat Puolijohteet

Puolijohteet

Toimialaryhmä

Puolijohdetoimialaryhmä aloitti toimintansa Teknologiateollisuus ry:ssä vuoden 2022 alusta. Ajankohta ei olisi voinut olla sopivampi maailmanlaajuisen sirupulan, alan voimakkaan kasvun ja investointien nopean lisääntymisen keskellä.

Suomessa toimivat puolijohdealan yritykset kattavat laajasti alan arvoketjun. Erityisiä vahvuuksia ovat puolijohdekomponentit, materiaali- ja laitevalmistus, kvanttiteknologia, fotoniikka ja piirisuunnittelu. Toimialaryhmään kuuluu 19 jäsentä ja 3 asiantuntijajäsentä.

Päivitetty 18.04.2024 klo 08:57

Toimialaryhmän päätehtävät

  • Parantaa suomalaisen puolijohdealan ja mikroelektroniikan tunnettuutta, vetovoimaa ja osaamista.
  • Tehdä yhteiskuntavaikuttamista osana Teknologiateollisuus ry:tä.
  • Suunnata EU-tason puolijohde- ja mikroelektroniikkatoimia Suomelle suotuisaan suuntaan.
  • Tarjota Teknologiateollisuus ry:lle asiantuntemusta puolijohteista ja mikroelektroniikasta.

Toimiala ja toimialaryhmän toiminta

Toimialaryhmän järjestämässä laajan toimijajoukon työpajassa keväällä 2022 määritettiin suomalaisen puolijohdeteollisuuden vahvuusalueita ja tulevaisuuden panostusalueita. Tärkeimmiksi nousivat puolijohdekomponenttien, materiaali- ja laitevalmistuksen, kvanttiteknologian, fotoniikan ja piirisuunnittelun kehittäminen. Näiden aihealueiden edistämiseksi Teknologiateollisuus ja VTT useiden yritysten tukemana teki syksyllä 2022 ehdotuksen TEMille sirusäädöksen hyödyntämisestä, jotta yritysten testaus-, pilotointi- ja skaalausmahdollisuudet alalla paranisivat.

Tosiasioita Toimialasta (2022)

7000

Työntekijää

1,6 mrd.

Liikevaihto

90

Yritystä