Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Uutinen Make in Finland auttaa uudistumaan

Make in Finland auttaa uudistumaan

Uusi ekosysteemi auttaa valmistavan teollisuuden yrityksiä. Kaikki valmistuksen kehittämisestä kiinnostuneet yritykset ovat tervetulleita mukaan.

Suomen teollisuusyritykset yhdistävät voimansa kestävän ja älykkään valmistuksen edistämiseksi. Make in Finland -ekosysteemi tukee kotimaisen vastuullisen ja älykkään valmistuksen sijoittumista kansainväliseen kärkeen.

– Teknologiateollisuus tervehtii ilolla yritysten päätöstä parantaa yhteistyötään luomalla uuden yhteisen ekosysteemin erillisten verkostojen sijaan. Näin poistetaan erillisten ratkaisujen haasteet, vahvistetaan kaikkien ekosysteemiin kuuluvien yritysten kilpailukykyä, säilyttäen kuitenkin terveen keskinäisen kilpailun hyödyt, sanoo Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola.

Valmistava teollisuus tarvitsee jatkuvaa uudistumista ja innovaatioita kestävyyden, vastuullisuuden ja alan vaikuttavuuden edistämiseksi. Tämä tapahtuu vahvistamalla yhteistyötä, hyödyntämällä uusia teknologiaratkaisuja ja tehokkaita prosesseja. Kehitystä tukee se, että ekosysteemissä on mukana toimijoita valmistavan teollisuuden koko arvoketjusta aina suunnittelusta tuotantoon ja jakeluun.

Vahva tahto kehittää yhdessä

Make in Finlandin perustajat ovat FAMN ja MEX Finland -ekosysteemien jäseniä sekä SIX Manufacturing -liittymään kuuluvia yrityksiä.

– Kaikki valmistuksen kehittämisestä kiinnostuneet yritykset ovat tervetulleita mukaan. Yhdessä kehittämisessä on voimaa ja jatkossa yhä useammat asiantuntijat eri yrityksistä pääsevät oppimaan toisiltaan sekä nostamaan suomalaisen valmistavan teollisuuden kyvykkyyttä ja kilpailukykyä, johtaja Juha Päivike Wärtsilältä kertoo.

Uutta ekosysteemiä johtaa DIMECC Oy, joka on luotsannut valmistavan teollisuuden yhteistyötä ja digitalisaatiota jo vuodesta 2008.

– Menestyksen varmistaa parhaiten, kun on kaikilta osin erikoistuneita toimijoita sisältävä ekosysteemi ympärillä, DIMECCin toimitusjohtaja Harri Kulmala sanoo.

Lisätietoja