Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Uutinen Teknologiateollisuus tarjoaa jäsenilleen hiilijalanjälkilaskelman – ilmoittaudu mukaan!

Teknologiateollisuus tarjoaa jäsenilleen hiilijalanjälkilaskelman – ilmoittaudu mukaan!

Teknologiateollisuus tarjoaa viime kesän tapaan jäsenistölleen ilmaisen, yrityskohtaisen hiilijalanjälkilaskelman. Jalanjäljen laskemisesta on yritykselle monenlaista hyötyä. Laskelmat tuotetaan päivitetyllä Climpactor-työkalulla.

Hiilijalanjäljen laskemisesta ja hyödyntämisestä on viime aikoina tullut kiinteä osa monen yrityksen toimintaa. Jalanjälkilaskelma mahdollistaa yritykselle konkreettisten toimenpiteiden suunnittelun päästöjen vähentämiseksi sekä resurssi- ja energiatehokkuuden nostamiseksi. Se on myös olennainen väline, kun yrityksen toiminnasta viestitään asiakkaille, sijoittajille sekä muille sidosryhmille.

EU:n tuore kestävyysraportointidirektiivi velvoittaa yhä suuremman osan yrityksistä laskemaan hiilijalanjälkensä. Painetta mittaamiseen voi tulla myös asiakkaalta tai arvoketjussa muuten operoivalta toimijalta.

Jalanjälkilaskelma mahdollistaa yritykselle konkreettisten toimenpiteiden suunnittelun päästöjen vähentämiseksi sekä resurssi- ja energiatehokkuuden nostamiseksi.

Laskelmat tuotetaan GHG-protokollaan perustuvalla Climpactor-laskentamoottorilla, jota on päivitetty viime vuoden jalanjälkiprojektin tulosten perusteella. Laskuriin on lisätty uusia päästökohteita, ja sen kertoimia sekä Scope 3 -laskentalogiikkaa on päivitetty. Merkittävin päivitys on laskurin tuottamien raporttien visuaalisen ilmeen kohentaminen, mikä mahdollistaa päästöjen yksityiskohtaisemman tarkastelun.

Yrityskohtaisen raporttien lisäksi jokaiselle Teknologiateollisuuden viidelle päätoimialalle laaditaan toimialakohtaiset raportit, jotka sisältävät toimialakohtaiset keskiarvot päästöjen suhteesta henkilöstöön ja liikevaihtoon. Toimialakohtainen raportti on uniikki mahdollisuus verrata oman yrityksen päästöintensiteettiä ja muuta suoriutumista alan keskiarvoihin ja hahmottaa näin omia vahvuuksia ja kehityskohteita.

Osallistu vastaamalla lähtötietokyselyyn!

Osallistumiseen riittää tietojen antaminen vastaamalla lähtötietokyselyyn. Teknologiateollisuus ostaa laskemien tuoton ostopalveluna Valas solutions oy:ltä.

Ilmoittaudu mukaan hankkeen kick-off webinaariin 7.5.2024!

Lisätietoja:

Otto Jalas, Valas Solutions, +358 40 595 0830, otto@valassolutions.fi