Siirry sisältöön

Alan osaajatarve: Osaaminen ja osaajien saatavuus ovat yrityksille ratkaisevia tekijöitä

Teknologiateollisuus tarvitsee 10 vuoden sisällä 130 000 uutta osaajaa, noin 13 000 vuosittain.

Osaajapula muodostaa sekä haasteen että mahdollisuuden alan yrityksille – yhdessä voimme kohdata tämän haasteen ja luoda kestäviä ratkaisuja kasvun ja innovaatioiden tueksi!

Päivitetty 25.04.2024 klo 13:52
Nuoria tutustumassa teknisen laitteen toimintaan, kuvituskuva.

Tutustu osaajatarveselvitykseen

Osaaminen on Suomen tulevaisuudelle ratkaisevaa. Tekoälyllä tehty Osaamispulssi-sivusto kertoo tuoreimman tiedon teknologiateollisuuden osaamistarpeista.

Ota käyttöön myös Osaamisdatan playbook

Playbook tarjoaa oppeja pilottiprojekteista, joissa erilaisia osaamishaasteita on ratkaistu datan avulla, sekä ideoita osaamisdatan laajempaan hyödyntämiseen yhteiskunnassa ja yrityksissä.

Miksi osaajapula on ongelma?

  1. Innovaatioiden este: Osaajapula voi muodostaa esteen innovaatioille ja uusille teknologioille, jotka ovat keskiössä alan kehityksessä.
  2. Kasvun jarru: Yritysten kasvua rajoittaa kyky saada tarvittavaa osaamista. Osaajapula voi hidastaa liiketoiminnan laajentumista ja kansainvälistymistä.
  3. Kilpailukyvyn haasteet: Ilman riittävää osaamista yritykset kohtaavat kilpailukykyhaasteita markkinoilla.
Teknologiateollisuus tarvitsee 130 000 uutta osaajaa seuraavan kymmenen vuoden aikana, infograafi.

Vaikka osaajapula on haaste, se tarjoaa myös mahdollisuuden kehittää uusia strategioita, investoida osaamisen kehittämiseen ja luoda houkuttelevia työympäristöjä.

Nuoret nauravat ja katsovat kännykkää, kuvituskuva.

Miten ratkaisemme osaajapulan?

  1. Koulutusyhteistyö: Yhteistyö koulutussektorin kanssa varmistaa, että koulutusohjelmat vastaavat teknologiateollisuuden muuttuviin tarpeisiin.
  2. Uusien rekrytointitapojen kehittäminen: Kehitämme innovatiivisia rekrytointitapoja, kuten kansainväliset rekrytointiohjelmat ja mentorointi, jotka auttavat yrityksiä löytämään ja kehittämään osaajia.
  3. Työhyvinvoinnin edistäminen: Panostamme työhyvinvointiin ja henkilöstön kehittämiseen varmistaaksemme, että nykyiset osaajat pysyvät motivoituneina ja sitoutuneina yrityksiinsä.

Yhteystiedot

Lisätietoa alan osaajatarpeen haasteista ja mahdollisuuksista: