Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Uutinen Vientiyritysten tilanne edelleen vaikea – tutustu viimeisimpään talouden tilannekuvaan

Vientiyritysten tilanne edelleen vaikea – tutustu viimeisimpään talouden tilannekuvaan

Suomen suurimman vientialan yritysten tilauskanta ohenee edelleen reipasta tahtia ja lomautettujen määrä on kasvanut selvästi. Huojentavaa on, ettei kolmannen neljänneksen raju pudotus uusissa tilauksissa toistunut vuoden lopulla, kertoo Teknologiateollisuus ry:n tuore tilauskanta- ja henkilöstötiedustelu.

Tuoreet tiedot suomalaisten teknologiateollisuusyritysten tilauskertymästä ja kysynnän kehittymisestä ennakoivat Suomen talouteen edelleen haastavaa alkuvuotta. Toimialan yritysten liikevaihdon arvioidaan yhä laskevan seuraavan puolen vuoden aikana. Vuosi sitten ennätykseen noussut henkilöstömäärä on kääntynyt laskuun ja lomautettujen määrä on kasvanut huomattavasti, kertoo Teknologiateollisuus ry:n tuore tilauskanta- ja henkilöstötiedustelu.

Saatujen uusien tilausten arvo teknologiateollisuudessa oli viime loka−joulukuussa 33 prosenttia suurempi kuin edellisellä neljänneksellä mutta 19 prosenttia pienempi kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla.

– Näillä näkymin vältämme viime vuoden lopulla pelätyn kriisin, mutta monilla yrityksillä tulee olemaan vaikeuksia eikä äkkinäistä käännettä parempaan kannata odottaa. Joudumme sopeutumaan melko aneemiseen nollakasvuun, sanoo pääekonomisti, johtaja Petteri Rautaporras

Teknologiateollisuus ry pitää yllä tilannekuvaa jäsenyritysten toiminnan suunnittelun ja strategiatyön tueksi.

Lisätietoja