Siirry sisältöön

Matkalla kestävään tulevaisuuteen: Teknologiateollisuuden vähähiilitiekartta

Suomalaiset teknologiayritykset ovat aina olleet kestävän kehityksen edelläkävijöitä. Energiaa ja materiaaleja säästävät innovatiiviset ratkaisut ovat meille arkipäivää, kuten ovat myös elinkaariajattelu ja digitaalisuuden hyödyntäminen.

Päivitetty 14.06.2024 klo 13:47
Sivusta kuvattu henkilö tekee muistiinpanoja laboratoriossa, kuvituskuva.

Teknologiateollisuus on muiden toimialojen tavoin laatinut vähähiilitiekartan. Sen mukaan ala pystyy vähentämään merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjään. Samaan aikaan yritysten tarjoamien puhtaiden teknologioiden kysyntä kasvaa voimakkaasti, mikä tarjoaa Suomelle uutta vientipotentiaalia kymmenien miljardien arvosta vuosittain. 

Teknologiayritysten tuotteiden ja palveluiden mahdollistamat päästövähennykset globaalisi ovat monin verroin suuremmat kuin omat päästömme. Suomalaisen teknologiateollisuuden valttikortti onkin sen suuri kädenjälki.

Teknologiateollisuus auttaa jäsenyrityksiä löytämään ja hyödyntämään kestävän kehityksen luomia uusia liiketoimintamahdollisuuksia, liittyivät ne se sitten energia- ja ilmastotavoitteisiin tai kiertotalouteen. 

Tiedätkö, miten yrityksesi voi olla osa kestävää tulevaisuutta?

  • Tutustu Teknologiateollisuuden vähähiilitiekarttaan, joka avaa oven innovatiivisiin ratkaisuihin ilmastohaasteisiin vastaamiseksi.
  • Kestävän kehityksen tavoitteet ovat olennainen osa liiketoimintaa, ja tämä tiekartta tarjoaa käytännön askelmerkit kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Yhteystiedot

Lisätietoja: