Siirry sisältöön

Sähköinen liikenne

Toimialayhdistys

Sähköisen liikenteen kokonaisuus on kasvanut yhä merkittävämmäksi uuden liiketoiminnan lähteeksi ja talouden uudistajaksi. Latausinfran rakentaminen, latauspalveluliiketoiminta, erilaiset huolto- ja ylläpitotoiminnot, energialiiketoiminta, liikkumisen palvelut sekä autokauppa kasvavat liikenteen sähköistymisen tahdissa digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen.

Päivitetty 03.07.2024 klo 13:35

Ajankohtaista toimialalla

Suomen tulevaisuus -sarja

Suomen tulevaisuus -tiedesarjassa käsitellään sähköistä liikennettä talouden ja liiketoiminnan näkökulmasta unohtamatta tiedettä ja teknologiaa ilmiön taustalla.

Arjen älykäs sähköautoilu

Sähköautoilun suosio kasvaa Suomessa vauhdilla. 

2023 Q3 lopussa sähköautoja oli liikenteessä 201 892 kpl edustaen 7,1% koko henkilöautokannasta. Kalenterivuoden aikana liikenteeseen on tullut 64 228 uutta sähköautoilijaa. Elo-syyskuun uusista rekisteröinneistä täyssähkö oli kaikista käyttövoimista suosituin 38 prosentin osuudella. Täyssähköjen osuus sähköautokannassa nousi jo 37 %:iin. 

Hiilineutraali Suomi 2035 – kansallinen ilmasto- ja energiastrategia

Kansallisessa ilmasto- ja energiastrategiassa linjataan toimia, jolla Suomi täyttää EU:n vuoden 2030 ilmastovelvoitteet ja saavuttaa ilmastolain mukaiset tavoitteet kasvihuonekaasujen vähentämisestä 60 prosentilla vuoteen 2030 ja vuotta 2035 koskevan hiilineutraaliustavoitteen.

Yhteystiedot

Kysyttävää jäsenasioista?

Toimialayhdistyksen tiedot ja jäsenluettelon löydät alta.

Jäsenmaksu

Ajankohtaisen tiedon jäsenmaksun suuruudesta löydät jäsenhakemuksesta.