Siirry sisältöön
Etusivu Verkostot ja työryhmät Toimialat Työvälineiden valmistajat

Työvälineiden valmistajat

Toimialaryhmä

Teknologiateollisuus ry:n Työvälineiden valmistajien toimialaryhmä koordinoi alan yritysten teollisuus- ja talouspoliittista yhteistyötä. Toimialaryhmän tärkein tehtävä on omaa toimialaa koskevan teknisen ja taloudellisen tiedon hankkiminen, muokkaaminen ja levittäminen jäsenten keskuuteen.

Suomalaiset työvälinevalmistajat tuottavat pääasiassa muotteja muoviteollisuudelle sekä erilaisia meistejä, puristintyökaluja, teriä ja kiinnittimiä metalliteollisuudelle. Yhä merkittävämmäksi palveluksi on kasvamassa työvälineiden, erityisesti muottien huolto ja korjaus. Toimialaryhmä on alan kansainvälisen yhdistyksen International Special Tooling and Machining Associationin (ISTMA) jäsen sekä myös aluekohtaisen ISTMA Europe -yhdistyksen jäsen.

Päivitetty 06.05.2024 klo 10:19

Tietoa toimialasta

Suojavarusteisiin pukeutunut työntekijä käyttää mittavälinettä.

Suomalaiset työvälinevalmistajat tuottavat pääasiassa muotteja muoviteollisuudelle sekä erilaisia meistejä, puristintyökaluja, teriä ja kiinnittimiä metalliteollisuudelle. Yhä merkittävämmäksi palveluksi on kasvamassa työvälineiden, erityisesti muottien huolto ja korjaus. Huollolla on suuri merkitys myös yrityksille, jotka valmistavat työvälineitä omaan käyttöönsä.

Alan osaajien pitää hallita niin materiaalit ja tekninen laatu kuin lämpö- ja pintakäsittelymenetelmätkin. Omat erikoiset osaamisvaatimuksensa tuovat muovin käsittelyn erikoishaasteet.

Työvälineiden valmistus liittyy läheisesti myös 3D-suunnittelujärjestelmiin ja CAM-ohjelmointiin.

Suurimmat vientimaat

Usa, Ruotsi ja Viro

Työkalujen vienti vuonna 2022

16 milj.